Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης: Επιστολή 9 συλλόγων & συλλογικοτήτων για την Απόσυρση του σχεδίου νέου ΠΔ προστασίας του Υμηττού.

Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης: Επιστολή 9 συλλόγων & συλλογικοτήτων για την Απόσυρση του σχεδίου νέου ΠΔ προστασίας του Υμηττού.

Στην ΚΟΙΝΗ αυτή επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρουμε:

Κύριε υπουργέ,

Από την πληθώρα των ζητημάτων που προκύπουν, θέλουμε να επισημάνουμε την προωθούμενη μέσω της ΣΜΠΕ διατήρηση και επέκταση του υφιστάμενου παράνομου και αυθαίρετου ΚΥΤ στον Υμηττό, στα όρια των Δήμων Ηλιουπολης –Αργυρούπολης. Με την απόφαση 67 /11.2.1998 του ΣτΕ, η κατασκευή ΚΥΤ στον Υμηττό θεωρείται «χρήσις ασυμβίβαστος προς την προστασία και αποκατάσταση της οικολογικής ισορροπίας του Υμηττού». Με τις αποφάσεις 1672, 1676 και 1678/2005, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τις υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες επιχειρήθηκε η νομιμοποίηση των παράνομων εγκαταστάσεων για το ΚΥΤ στον Υμηττό, και δικαίωσε τους αγώνες των κατοίκων της περιοχής.
Το ΣτΕ έχει ήδη αποφανθεί: «το ΚΥΤ επετράπη να κατασκευαστεί εντός της Β’ Ζώνης Προστασίας του Υμηττού, με συνέπεια την κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 24 του Συντάγματος υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την επιδείνωση της κατάστασης αυτού». Ακόμη, το ΣτΕ έχει γνωμοδοτήσει ότι «η εγκατάσταση του ΚΥΤ εντός της Β’ Ζώνης του Υμηττού κρίθηκε ως ασυμβίβαστη με την προστασία της οικολογικής ισορροπίας του βουνού».

Κύριε υπουργέ,

Θεωρώντας ότι η διαδικασία έγκρισης ενός νέου Π.Δ. για την προστασία του Υμηττού αποτελεί μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να περιοριστεί η λεγόμενη «διαβούλευση» μέσα στο κατακαλόκαιρο (15/7-15/8) και να προχωρήσει εν μέσω των περιορισμών που δημιουργούν οι συνθήκες αποκλεισμού λόγω της πανδημίας και που δεν επιτρέπουν έναν ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο,
Να μην προωθηθεί προς έκδοση το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού που προτείνεται από την ως άνω ΣΜΠΕ και να γίνει εκ νέου επεξεργασία της με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και τους στόχους που έθετε το Π.Δ. του 2011 για το δημόσιο συμφέρον και τις κοινωνικές ανάγκες.

ΖΗΤΑΜΕ

Να μην προωθηθεί προς έκδοση το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού που προτείνεται από την ως άνω ΣΜΠΕ και να γίνει εκ νέου επεξεργασία της με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και τους στόχους που έθετε το Π.Δ. του 2011 για το δημόσιο συμφέρον και τις κοινωνικές ανάγκες.

Για τις συνυπογράφουσες συλλογικότητες

Θοδωρής Παπαδάτος, δικηγόρος (6947765007)

*Επιτροπή πολιτών για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος στον Υμηττό

*Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηλιούπολης

*Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Αττικής (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο)

*Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης (ΚΙ.Π.Η) *Πρωτοβουλία Πολιτών για την προστασία του Υμηττού

*Παρατηρητήριο Προβλημάτων Πανοράματος Ηλιούπολης *Επιτροπή κατοίκων

*Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης *Διαδημοτική Επιτροπή για την προστασία του Υμηττού

Περισσότερα για το σχέδιο του νέου ΠΔ και τη Δημόσια Διαβούλευση, δείτε ΕΔΩ



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηλιούπολη: Το πρόγραμμα εορτασμού στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής.

Γυναικεία υποψηφιότητα έκπληξη απέναντι στο φαβορί για την προεδρεία της ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης;

Η Ηλιουπολίτισσα περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Κουρή ορίστηκε θεσμική Αντιπερειφερειάρχης για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.