Πάνος Τότσικας: Ο Υμηττός "ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ" Ραγδαία...

Πάνος Τότσικας: Ο Υμηττός "ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ" Ραγδαία...

Πολλαπλοί εμπρησμοί στον Υμηττό τους τελευταίους μήνες : Kαισαριανη / Λόφος Αράπη, Ηλιούπολη/Τέρμα Σοφ. Βενιζέλου, Γλυφάδα / Αιξωνή, Παπάγου, Βύρωνας / Καρέας....Από ποιούς και γιατί άραγε; Μήπως θέλουν κάποιοι "να ξεκαθαρίσει το τοπίο" (χρήσεις γης, ιδιοκτησιακό, κλπ) εν όψει της έγκρισης του νέου Π.Δ προστασίας του Υμηττού ;

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Στο κείμενο της Διαβούλευσης για την ΣΜΠΕ, παρουσιάζεται από τον Δήμο Ηλιούπολης ως αίτημα η δημιουργία οικιστικής Ζώνης ΣΤ' και η ένταξη σ' αυτήν κάποιων αυθαίρετων κτισμάτων που βρίσκονται στην εκτός σχεδίου περιοχή (τέρμα Λεωφ. Σοφ Βενιζέλου και Νεύτωνος) και εντός της δημόσιας , δασικής, αναδασωτέας περιοχής προστασίας του Υμηττού. Ποιες δημοτικές παρατάξεις και ποιοί δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν αυτή την πρόταση ; Ποιοι συμφωνούν και ποιοί όχι;

Απ'ότι φαίνεται, η υπό διαβούλευση ΣΜΠΕ, αντί να προστατεύσει τον Υμηττό, άνοιξε το δρόμο στους εμπρηστές, τους καταπατητές και όσους επιδιώκουν την αλλαγή του δασικού χαρακτήρα του βουνού και τη μετατροπή εκτεταμένων περιοχών σε "γεωργική γη" (βλ. Κορωπί, Βάρη κλπ) και "Οικιστικες Ζώνες ΣΤ' "(βλ.Ηλιούπολη, Γλυφάδα κλπ)

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ
H απόφαση της παράταξης του Δημάρχου Ηλιούπολης να αποδεχτεί και να προωθήσει την πρόταση της ΣΜΠΕ και του ΑΔΜΗΕ για την κατασκευή Νεκροταφείου στην Ζώνη προστασίας του Υμηττού, δίπλα στο παράνομο και αυθαίρετο Κέντρο Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ), αποτελεί μια απαράδεκτη πολιτικά, πολεοδομικά και περιβαλλοντικά απόφαση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηλιούπολη: Το πρόγραμμα εορτασμού στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής.

Γυναικεία υποψηφιότητα έκπληξη απέναντι στο φαβορί για την προεδρεία της ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης;

Η Ηλιουπολίτισσα περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Κουρή ορίστηκε θεσμική Αντιπερειφερειάρχης για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.