Κανόνες λειτουργίας λαϊκών αγορών στην Περιφέρεια Αττικής έως 4 Οκτωβρίου 2020.

Κανόνες λειτουργίας λαϊκών αγορών στην Περιφέρεια Αττικής έως 4 Οκτωβρίου 2020.

Ύστερα από την από 25.09.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού - COVID - 19.

Νέα ΚΥΑ που κοινοποιήθηκε στις 26.09.

1. Οι λαϊκές αγορές της περ. 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α’ 171) λειτουργούν ως ακολούθως: 

(α) Οι πωλητές και οι καταναλωτές υποχρεούνται στη χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας. 

(β) Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) ανά κατηγορία πωλητών (παραγωγούς και επαγγελματίες αντιστοίχως). 

(γ) Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά, πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις λαϊκές αγορές ευθύνης τους. 

(δ) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε τρία (3) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα. 

2. Σε περίπτωση παράβασης του παρόντος επιβάλλονται οι ακόλουθες κυρώσεις: 

(α) Σε περίπτωση παράβασης της περ. (α) της παρ. 1 επιβάλλεται για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ. 

(β) Σε περίπτωση παράβασης των περ. (β) και (γ) της παρ. 1 επιβάλλεται στον φορέα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς στην πρώτη παράβαση, διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ και αναστολή δραστηριότητας της αγοράς για επτά (7) ημερολογιακές ημέρες και στη δεύτερη παράβαση, διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και αναστολή δραστηριότητας της αγοράς για δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες. 

(γ) Σε περίπτωση παράβασης της περ. (δ) της παρ. 1 επιβάλλονται για αμφότερους τους πωλητές στην πρώτη παράβαση διοικητικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ και αναστολή δραστηριότητας σε οποιαδήποτε λαϊκή αγορά για δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες και στη δεύτερη παράβαση διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ και αναστολή δραστηριότητας σε οποιαδήποτε λαϊκή αγορά για τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηλιούπολη: Το πρόγραμμα εορτασμού στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής.

Γυναικεία υποψηφιότητα έκπληξη απέναντι στο φαβορί για την προεδρεία της ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης;

Η Ηλιουπολίτισσα περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Κουρή ορίστηκε θεσμική Αντιπερειφερειάρχης για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.