Κύριε Δήμαρχε... Κύριε Πρόεδρε...




Κύριε Δήμαρχε... Κύριε Πρόεδρε...

Το έχουμε ξαναπεί. Η νομιμότητα δεν είναι γραφειοκρατία.

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης.

Μεταξύ των 23 θεμάτων είναι η εκλογή Αντιπροέδρου Δημοτικού συμβουλίου μετά από παραίτηση, το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 64 του Ν.3852/2010 και όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 71 του N. 4555/18 σχετικά με τις διαδικασίες εκλογής Αντιπροέδρου του δημοτικού Συμβουλίου "Το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου εκλέγεται για διετή θητεία το πρώτο και το τρίτο έτος της δημοτικής περιόδου. 
Την πρώτη Κυριακή του Ιανουαρίου του έτους έναρξης της δημοτικής περιόδου και την πρώτη Κυριακή του Ιανουαρίου του τρίτου έτους αυτής, το δημοτικό συμβούλιο συνέρχεται προς τούτο, ύστερα από πρόσκληση του συμβούλου του επιτυχόντος συνδυασμού που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και, σε περίπτωση ισοψηφίας, εκείνου που είναι γραμμένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου. 
Στη συνεδρίαση αυτή προεδρεύει ο σύμβουλος που συγκάλεσε το συμβούλιο, ο οποίος αναθέτει τα καθήκοντα του ειδικού γραμματέα του συμβουλίου σε έναν από τους υπαλλήλους του δήμου".

Ο Πρόεδρος του ∆Σ εξέδωσε πρόσκληση για την σημερινή συνεδρίαση με θέμα, μεταξύ των 23, την εκλογή του Αντιπροέδρου Δημοτικού συμβουλίου καίτοι  ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εκλέγεται σε ειδική συνεδρίαση που προσκαλεί ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος, του επιτυχόντος συνδυασμού στον οποίο απονέμονται τα συγκεκριμένα καθήκοντα για την εκλογή του προεδρείου

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 8ης Ιουλίου σύμφωνα με την 125/2020 απόφαση εκτός ημερησίας του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης με θέμα: "Ανεξαρτητοποίηση Δημοτικού Συμβούλου" ΑΔΑ: 6Μ1ΣΩΡΥ-5ΚΦ παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. 
Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου μετά την αποδοχή της παραίτησης, το δημοτικό συμβούλιο προβαίνει, στην εκλογή νέου Αντιπροέδρου κατά τον ίδιο τρόπο και την ίδια διαδικασία της παρ. 1 του άρθρου 92 του ΚΔΚ, και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να λάβει νόμιμα αποφάσεις, κατά το χρονικό διάστημα από την οριστική παραίτηση ή την αποδοχή της και μέχρι την αναπλήρωση μέλους του προεδρείου του.

Σύμφωνα με το Ν.4555/2018 - Άρθρο 71 Εκλογή προεδρείου δημοτικού συμβουλίου - Αντικατάσταση του άρθρου 64 του Ν. 3852/2010 Παράγραφος 8. "Η παραίτηση από το αξίωμα του προέδρου, αντιπροέδρου και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου υποβάλλεται στο δημοτικό συμβούλιο και γίνεται οριστική, αφότου πληρωθεί η αντίστοιχη θέση. Ο παραιτούμενος παραμένει σύμβουλος. Στην ίδια συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή μετά την υποβολή της παραίτησης, με τη διαδικασία των προηγούμενων παραγράφων, το συμβούλιο προβαίνει, κατά περίπτωση, στην εκλογή νέου προέδρου, αντιπροέδρου ή γραμματέα".

Για δείτε λίγο τα προαναφερόμενα.

Κύριε Δήμαρχε... Κύριε Πρόεδρε...

Καλή εβδομάδα και καλό φθινόπωρο. Τόσο σε εσάς όσο και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους που ανεξαρτητοποιήθηκαν για την καρέκλα, αν υπάρχουν τέτοιοι.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηλιούπολη: Το πρόγραμμα εορτασμού στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής.

Γυναικεία υποψηφιότητα έκπληξη απέναντι στο φαβορί για την προεδρεία της ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης;

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Δένδιας στον Ι.Ν.Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως(ΦΩΤΟ - VIDEO).