"ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη" - Ανακοίνωση.



"ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη" - Ανακοίνωση.
👉 Ένα καλό παράδειγμα σχετικά με το τί μπορεί να κάνει ένας Δήμος για να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο http://www.avgi.gr/…/dorean-maskes-apo-ton-mo-chalandriou-g…
👉 Η παροχή προστατευτικής μάσκας σε μαθητές και καθηγητές δεν -θα έπρεπε να- είναι αρμοδιότητα του Δήμου αλλά της Πολιτείας συντεταγμένα για την προστασία αυτών και του κοινωνικού συνόλου εν γένει.

👉 Η λογική της «ατομικής ευθύνης» αποκλειστικά που ακολουθεί η κυβέρνηση και η μετακύλιση του κόστους στους συμπολίτες μας είναι μία κοινωνικά ανάλγητη τακτική και ενδεικτική της έλλειψης επαφής με τις ανάγκες μας αλλά και της μη ανάληψης ευθύνης. Οι κυβερνητικοί «πανηγυρισμοί» της πρώτης φάσης του κορονοϊού και ο πολύτιμος χρόνος που δόθηκε από τους πολίτες στην κυβέρνηση δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε για την ενίσχυση δομών και υποδομών και τη δημιουργία σχεδίου. Στους ίδιους πολίτες κουνάει το δάχτυλο τώρα, προσπαθώντας να καλύψει το κενό στο σχεδιασμό της κυβέρνησης και το άναρχο και χωρίς τεστ άνοιγμα του τουρισμού, με τελικά ισχνά οικονομικά αποτελέσματα και πολλά ερωτήματα ως προς τα κρούσματα σε συγκεκριμένους προορισμούς, όπως φαίνεται από τις τελευταίες εξελίξεις.

👉 Ο Δήμος θα πρέπει να αναλάβει να μεριμνήσει για την προστασία μαθητών, καθηγητών και λοιπών ευπαθών ομάδων της Ηλιούπολης παρέχοντας σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές μάσκες, αντισηπτικά, σωστή ενημέρωση για να συνδράμει στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας και του διδακτικού προσωπικού αν δεν το καλύψει η κυβέρνηση, να πιέσει την κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα, δηλαδή να παράσχει τα απολύτως απαραίτητα αλλά και να αναλάβει δράση εφόσον εκ νέου αποδειχτεί πως είναι ανεπαρκής ή προβληματική η διάθεση των μέσων αυτών, καλύπτοντας τα κενά.
👉 Προ ημερών η κυβέρνηση μέσω των εκπροσώπων της έλεγε πως η αγορά μάσκας αποτελεί ατομική ευθύνη και άρα το κόστος προστασίας θα επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Σήμερα, κατόπιν των πιέσεων και των αντιδράσεων σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε μέσω του Υπ. Εσωτερικών (..) πως θα διαθέσει μάσκες για όλους τους μαθητές. Καλοδεχούμενη η στροφή στην πραγματικότητα, αλλά αυτές οι παλινωδίες δεν καλλιεργούν κλίμα εμπιστοσύνης στις τοπικές κοινωνίες καθώς διαφαίνεται έλλειψη σχεδίου.
 Η Δημοτική Κίνηση μας θα φέρει την πρόταση προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και θέλουμε να πιστεύουμε πως όλες οι παρατάξεις θα στηρίξουν αυτή την πρόταση για να υπάρξει η απαραίτητη υγειονομική ασφάλεια στα σχολεία.
 Απαιτείται μικρότερος αριθμός μαθητών ανά τάξη με παράλληλη πρόσληψη εκπαιδευτικών και δωρεάν τεστ ανά τακτά διαστήματα για μαθητές/τριες και διδάσκοντες/ουσες. Επιπλέον, το ζήτημα της καθαριότητας είναι εξαιρετικά σημαντικό, κάτι που αφορά άμεσα το Δήμο μας.

"ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηλιούπολη: Το πρόγραμμα εορτασμού στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής.

Γυναικεία υποψηφιότητα έκπληξη απέναντι στο φαβορί για την προεδρεία της ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης;

Η Ηλιουπολίτισσα περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Κουρή ορίστηκε θεσμική Αντιπερειφερειάρχης για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.