Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως: Ώρα και Φως - επισκευή ρολογιού Αγίας Μαρίνας.



Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως: Ώρα και Φως - επισκευή ρολογιού Αγίας Μαρίνας.
Τα τελευταία χρόνια, το ρολόι του καμπαναριού της ενορίας μας, δεν λειτουργούσε λόγω καταστροφής του από τα πτηνά.
Εξαιτίας της παλαιότητας του, η δαπάνη επισκευής ήταν αρκετά μεγάλη και το εκκλησιαστικό συμβούλιο είχε άλλες προτεραιότητες εν μέσω κρίσεως, ώστε να προβεί σε αυτό το έξοδο. Δεν έλειψαν βέβαια αρκετές προσπάθειες για αποκατάσταση του με χορηγία.
Το θαύμα έγινε με ενύπνιο, στον από ανιψιό εγγονό, του πάλαι ποτέ προέδρου του Συλλόγου Ανεγέρσεως του ναού Λουκά Κωβαίου, ο οποίος ήταν και πρωτεργάτης της ανεγέρσεως του κωδωνοστασίου, Σίμο Κωβαίο.  Ενώ αυτός βρισκόταν στην Μεγάλη Βρετανία για σπουδές άγνωστο σε αυτόν πρόσωπο του είπε σε ενύπνιο «να φτιάξεις το ρολόι της αγίας Μαρίνας». Ο νεαρός δεν γνώριζε το γεγονός και απευθύνθηκε στο πατέρα στην Ελλάδα και εκείνος από το ναό, πληροφορήθηκε ότι το ρολόι δεν λειτουργεί πλέον της πενταετίας.  Μετά ταύτα ο νεαρός και η οικογένεια του, ανέλαβε με χαρά την αποκατάσταση της ζημιάς και το όλο της δαπάνης.
Έτσι την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, το καμπαναριό μας επανήλθε στην πρότερη αίγλη του, καθώς πέραν των κωδωνοκρουσιών, απέκτησε και τον ρόλο της ενημέρωσης σχετικά με την ώρα, για όλους τους ενορίτες μας αλλά και τους περαστικούς.
Η ενορία μας, έγινε ένα ακόμη σημείο αναφοράς, προσθέτοντας μια νότα αίγλης και αισθητικής στην περιοχή, καθώς κατά τις νυχτερινές ώρες, το ρολόι θα είναι φωταγωγημένο.
Για μια ακόμη φορά, η αγία μας μερίμνησε ώστε με ιδιωτική πρωτοβουλία να ξεπεραστεί ένας ακόμη οικονομικός σκόπελος, όπως τόσες άλλες φορές στο παρελθόν.
Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.  


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηλιούπολη: Το πρόγραμμα εορτασμού στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής.

Γυναικεία υποψηφιότητα έκπληξη απέναντι στο φαβορί για την προεδρεία της ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης;

Η Ηλιουπολίτισσα περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Κουρή ορίστηκε θεσμική Αντιπερειφερειάρχης για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.