Επιλεκτικές Προσκλήσεις για Ενημερωτικές Συναντήσεις.




Επιλεκτικές Προσκλήσεις για Ενημερωτικές Συναντήσεις.
Επιλεκτικές Προσκλήσεις για Ενημερωτικές Συναντήσεις σε Δημοτικές Παρατάξεις - Συνδυασμούς έκανε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιωργος Χατζηδάκης όπως αποκαλύφθηκε στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης.
"ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ"-Ευστάθιος Ψυρρόπουλος, "Η Πόλη που θέλω" - Γαβριήλ Αραμπατζής & ''ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη" - Πέτρος Μανιάτης δεν ήταν στο καρνέ των προσκλήσεων του Δημάρχου όπως αποκαλύφθηκε σήμερα.
Το περίεργο βέβαια είναι ότι και από τις παρατάξεις - συνδυασμούς που συνάντησε σήμερα δέχτηκε αυστηρή κριτική ενώ κατάφερε να δημιουργήσει κλίμα μεγαλύτερης δυσπιστίας.

Σχόλια

  1. Παρακολουθώντας την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ κανείς δεν έγινε σοφότερος επί των θεμάτων που συζητήθηκαν. Όλοι θέλουν να φύγει το ΚΥΤ, η διοίκηση δείχνει ως μόνη λύση για το πρόβλημα του κοιμητηρίου, την παραχώρηση τμήματος του χώρου του υπάρχοντος ΚΥΤ (12 ή 15 στρέμματα , κανείς δεν κατάλαβε ) και οι δημότες παραμένουν ανενημέρωτοι για ένα θέμα το οποίο ως εισήγηση του είχε την ψήφιση για χωροθέτηση.

    Τα κτίσματα πέριξ του προφήτη Ηλία μάθαμε ότι "χαίρουν ειδικής ασυλίας" ,αν και βρίσκονται εντός β' ζώνης Υμηττού, μιάς και το Δασαρχείο δεν έχει ενοχλήσει γι αυτά. Επίσης ενημερωθήκαμε ότι ο δήμαρχος παράβλεψε κάποιες δημοτικές παρατάξεις , κάνοντας επιλεκτικές συναντήσεις με τους επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων, αναζητώντας προφανώς συμμαχίες και συναινέσεις . Όλα αυτά γίνονται πάντα με την προσήκουσα μυστικότητα και διακριτικότητα. Με παρόμοιο τρόπο είχε και επαφές με τον δήμαρχο Αλίμου και ήταν γνώστης της ύπαρξης επιστολών που αφορούσαν το θέμα του ΚΥΤ και του κοιμητηρίου, τις οποίες δεν έκανε γνωστές στις παρατάξεις διότι δεν είχαν "ωριμάσει" τα θέματα. Όμως ξαφνικά "παραωρίμασαν" όταν η κα Τσατσούλη έκανε γνωστή μία επιστολή του Δημάρχου Αλίμου και ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης κοινοποίησε μία άλλη επιστολή , "μη σεβόμενος την διακριτικότητα των συζητήσεων" όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ηλιούπολης. Ο δήμαρχος της Ηλιούπολης ήταν γνώστης και των επιστολών ,τις οποίες είναι θα έφερνε στο φως σε χρόνο που θα αποφάσιζε ο ίδιος. Ασφαλώς και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να επιλέγει πότε και με ποιούς να συνομιλεί .Όμως κατα πόσο είναι ηθικά σωστό και ειλικρινές όταν αυτό γίνεται για τόσο σοβαρά θέματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, τα οποία θα έπρεπε να γνωρίζουν τουλάχιστον όλες οι παρατάξεις ;
    Oι δημότες ακούν και βλέπουν τις συμπεριφορές όλων και κρίνουν.
    Μάθαμε μάλιστα ότι έχει την σχετική ενημέρωση , ότι σε κανά δίμηνο θα είναι έτοιμο και το νέο ΠΔ για τον Υμηττό. Αρκετά φαίνεται να είναι αυτά που κρατούσε με διακριτικότητα ως κρυφά και επτασφράγιστα μυστικά. Με αυτές τις συμπεριφορές ήταν επόμενο να πληγεί η αξιοπιστία του και η εισήγηση της διοίκησης για την συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής καταψηφίστηκε. Ήταν ένα αρνητικό αποτέλεσμα για την διοίκηση , η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα επιδίωξε με διάφορους επικοινωνιακούς τρόπους και με σύνθημα «Όλα στο φώς» να πείσει , εκ του αποτελέσματος ανεπιτυχώς, τις δημοτικές παρατάξεις για την ειλικρινή , ξεκάθαρη και αξιόπιστη στάση της. (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς θέλοντας και μη , ένα πρόβλημα του Δήμου Ηλιούπολης λαμβάνει διαστάσεις ....διαδημοτικές. Σύμφωνα με ψήφισμα του Δ.Σ Αλίμου , το θέμα δημιουργίας διαδημοτικού κοιμητηρίου ανάγεται πλέον σε ένα θέμα που επιδιώκεται να δοθεί λύση μέσω κρατικής παρέμβασης. Κανείς πλέον δεν είναι σίγουρος για τις "αγαθές προθέσεις" των οποιωνδήποτε. Χθές ομόφωνα το Δ.Σ Ηλιούπολης τάχθηκε για μια ακόμα φορά (κατ' επανάληψη στο παρελθόν έχει παρθεί η ίδια απόφαση) υπέρ της απομάκρυνσης του ΚΥΤ και κατά της οποιαδήποτε αναβάθμισης του. Πλην όμως μετά από όλες τις εξελίξεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος, με μια λεπτομερή εξέταση των λεγομένων όλων των εμπλεκομένων αλλά και διαβάζοντας τις επιστολές, κάτι άλλο πάει να γίνει.
    Οι δημότες της Ηλιούπολης ενδεχομένως (γιατί κανείς δεν είναι σίγουρος αν τελικά θα πραγματοποιηθεί) θα κληθούν να αποφασίσουν μέσω ενός τοπικού δημοψηφίσματος , για το εάν επιθυμούν την δημιουργία κιαι χωροθέτηση νέου κοιμητηρίου στον χώρο του υπάρχοντος ΚΥΤ, αφού αυτό βλέπει ως λύση η δημοτική αρχή της Ηλιούπολης. Τι σημασία θα είχε η διεξαγώγη ενός δημοψηφίσματος, σε ύστερο χρόνο της υπογραφής του Π.Δ που θα έχει ήδη προσδιορίσει την χρήση γής ; Mε ποιό τρόπο θα αντιμετωπιστεί μία ενδεχόμενη πρόβλεψη του Π.Δ για την διατήρηση του υφιστάμενου ΚΥΤ ; Ο δήμαρχος ανέφερει ότι θα προσφύγει ο Δήμος κατά του ΠΔ, στην περίπτωση που προβλεφθεί με αυτό η παραμονή του ΚΥΤ.

    Δυστυχώς όλοι γνωρίζουμε ότι τα ένδικα μέσα κατά Π.Δ τελεσφορούν μετά από χρόνια και όχι πάντα με επιτυχία. Βέβαια πολύ θα "κρυφτούν" πίσω από τους αγώνες που θα ξεκινήσουν και πάλι οι δημότες ,επαναλαμβάνοντας με γραφικό τρόπο ότι στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα τους. Γιατί όμως οι προηγούμενες διοικήσεις , των οποίων πολλά απο τα μέλη του σημεριού Δημοτικού Συμβουλίου ήταν μέλη τους , δεν έκαναν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια για να εφαρμοστούν οι αποφάσεις που υπάρχουν για την απομάκρυνση του ΚΥΤ ; Ο καθένας λοιπόν αντιλαμβάνεται με αυτό , ότι στο ενδεχόμενο που το νέο ΠΔ θα προβλέπει χρήσεις ενέργειας στον Υμηττό, ακόμα και στην περίπτωση που ο Δήμος θα προσφύγει σε ένδικα μέσα, η όποια θετική απόφαση θα απαιτούσε αρκετό χρόνο για να τελεσιδικήσει αι πιθανόν να παρέμενε ανεκτέλεστη όπως και οι υπάρχουσες σημερινές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα κιόλας και πρίν την ψήφιση του ΠΔ θα έπρεπε η διοίκηση του Δήμου να προβεί σε ενέργειες με τις οποίες θα απαιτεί την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και θα εκφράζει την απαίτηση του λαού της Ηλιούπολης για την άμεση απομάκρυνση του ΚΥΤ. Εξάλλου ο δήμαρχος έχει αποδείξει με επιστολές που έχει αποστείλει κατα καιρούς σε Υπουργούς αλλά και στη Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι διαθέτει την βούληση και έχει το θάρρος να αναδεικνύει προβλήματα και να ζητάει την επίλυση τους. Καλείται για μια φορά ακόμα να επιδείξει παρόμοια συμπεριφορά για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

    Όλοι οι Ηλιουπολίτες οφείλουν να παραμείνουν με τα μάτια, τα αυτιά και τα στόματα ανοιχτά. Με καθαρό μυαλό να δούν με ρεαλισμό και κριτική σκέψη το τι πρόκειται να συμβεί. Πάντως σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι το καλύτερο για την πόλη, από την στιγμή που το Ελληνικό ως έργο έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί. Κέρδη για τις πολυεθνικές, εργάτες και υπάλληλοι αμειβόμενοι με το βασικό και με ευέλικτες μορφές εργασίας, καθίζηση των τοπικών αγορών, κυκλοφοριακός φόρτος, περιβαλλοντική επιβάρυνση και σε αντιστάθμισμα αυτών τα ψυχία των ανταποδοτικών ωφελημάτων που θα διαμοιράζονται με διαφορετικά ποσοστά οι δήμοι. Δυστυχώς εκτιμώ ότι το ΚΥΤ θα παραμείνει και θα αναβαθμιστεί. Μόνο υπό αυτή την συνθήκη θα παραχωρηθεί μέρος της συνολικής έκτασης για χρήση κοιμητηρίου και ενδεχομένως και αποτεφρωτηρίου ("τυράκι" για να μπουν στον πειρασμό να συναινέσουν και οι υπέρμαχοι της δημιουργίας του).

    Επαναλαμβάνω ότι , εάν όλοι θέλουν να αποδείξουν ότι επιζητούν την οριστική απομάκρυνση του ΚΥΤ και ότι η παραχώρηση μέρος του χωρου για χρήση κοιμητηρίου δεν αποτελεί αντικείμενο συνδιαλλαγής, να ζητήσουν την άμεση απομάκρυνση του ΚΥΤ και την παραχώρηση του χώρου στον Δήμο Ηλιούπολης για τον οποίο οι κάτοικοι θα αποφασίσουν για την όποια χρήση του. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση θα οδηγήσει σε ατραπούς έχοντας μη επιθυμητά αποτελέσματα. Ασφαλώς και το πρόβλημα του κορεσμού του κοιμητηρίου απαιτεί άμεση λύση αλλά όχι βιαστικά και επιπόλαια. Το να υπερθεματίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι υπερ της οποιαδήποτε πρότασης αποκλείοντας κάποιες άλλες , με προφανή σκοπό να την προκρίνουν ως την μοναδική και καλύτερη είναι τουλάχιστον επιπόλαιο, χωρίς να έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες μελέτες (ρυμοτομία , εδαφολογικές και περιβαλλοντικές).

    Όσο για το θέμα των "αυθαιρέτων" του δήμου πλησίον του Προφήτη Ηλία (οικίσκος 8χ8 ) μετά από όσα ακούστηκαν χθες ,προβλέπω να παραμένουν αλώβητα. Κανείς δεν μίλησε για τι θα γίνει με το παράνομο μπάζωμα και τσιμεντάρισμα του χώρου πίσω από αυτά. Για τις εργασίες στον Προφήτη Ηλία διαβλέπω δύο ενδεχόμενα : α) Θα γκρεμιστούν οι προσθήκες που έχουν γίνει και το κόστος των οποιωνδήποτε εργασιών απαιτηθούν για την επαναφορά στην πρότερη ,αλλά στατικά ασφαλή, κατάσταση θα αναλάβει ο Δήμος, πιθανόν από κοινού με την Αρχιεπισκοπή. β) Με το επερχόμενο ΠΔ να ανοίξει "παραθυράκι" για την νομιμοποίηση τους Το δεύτερο δείχνει λιγότερο πιθανό να συμβεί, αν και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών εκδήλωσε χθες την ανησυχία του , για την καθυστέρηση μιας έγκαιρης απόφασης στην ένσταση που έχει ασκηθεί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θεωρώ ότι η εφαρμογή της νομιμότητας την οποία όλοι επικαλούνται ,αλλά διαφορετικά την εννοεί και την αντιλαμβάνεται ο καθένας, επιτάσσει την κατεδάφιση όλων ανεξαιρέτως των αυθαιρεσιών και την επαναφορά του Προφήτη Ηλιά στην πρότερη κατάσταση ,αλλά εξασφαλίζοντας την στατικοτητα και την ασφαλή του επισκεψιμότητα.

    Ανάμεσα στα συμβάντα που χαρακτήρισαν την χθεσινή συνεδρίαση ήταν οι εντάσεις που δημιουργήθηκαν από την ανταλλαγή προσωπικών χαρακτηρισμών , η διαφοροποίηση κάποιων δημοτικών συμβούλων της δημοτικής ομάδας της μείζονος αντιπολίτευσης στην ψηφοφορία για την συγκρότηση διαπαραταξιακής ,καθώς και η αποκάλυψη και κατάθεση δύο εγγράφων , τα οποία αγνοούσε η διοίκηση , από την εκπρόσωπο φορέα της πόλης σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Προφήτη Ηλία. Ευχάριστο γεγονός αποτέλεσε η ύπαρξη πλουραλισμού ιδεών και απόψεων απο πολλούς ενεργούς πολίτες , αλλά και η έλλειψη μιάς ρεαλιστικής πρότασης που θα ενσάρκωνε ότι θετικό ακούστηκε. Λυπηρή εικόνα η φθίνουσα παρουσία των δημοτικών συμβούλων, που όσο περνούσε η ώρα γίνονταν λιγότεροι. Το φαινόμενο είναι σύνηθες σε κάθε σχεδόν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μοιάζει με μαραθώνιο που οι περισσότεροι συμμετέχοντες σε αυτόν εφορμούν ως σπρίντερ στην αρχή του. Μετά από 7,5 ώρες συνεδρίασης επόμενο ήταν να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος για το ΣΜΑ .

    Πάντως στην χθεσινή συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά, ότι κάποιοι αρνούνται πεισματικά να ενηλικιωθούν πολιτικά . Χρησιμοποιούν τέτοιας μορφής φρασεολογία και μεθοδεύσεις, που αποδεικνύουν την εμμονή τους να παραμένουν «κολλημένοι» σε νοοτροπίες φοιτητικών παρατάξεων για τις οποίες μάλιστα δηλώνουν και περήφανοι. Σε κάθε περίπτωση η επιστήμη έχει ερμηνεύσει το φαινόμενο ως παλιμπαιδισμό.

    Τελικά αποδείχθηκε ότι το φώς μάλλον δεν βοηθά όσους το επικαλούνται . Όταν οι άλλοι φέρνουν στο φως κάποια θέματα εκείνοι ενοχλούνται.

    «Αν σε ενοχλεί το φως ,το φταίξιμο δικό σου» Γ.Ρίτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηλιούπολη: Το πρόγραμμα εορτασμού στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής.

Γυναικεία υποψηφιότητα έκπληξη απέναντι στο φαβορί για την προεδρεία της ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης;

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Δένδιας στον Ι.Ν.Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως(ΦΩΤΟ - VIDEO).