Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγ. Μαρίνας Ηλιουπόλεως: "Εγώ κοινωνούσα όσους ήρθαν και το ζήτησαν".



Διαβάστε στην εφημερίδα Oρθόδοξη Aλήθεια: Η Ορθοδοξία εν διωγμώ.

Διαβάστε, επίσης, στην εφημερίδα Oρθόδοξη Aλήθεια που κυκλοφορεί τη συγκλονιστική συνέντευξη που παραχώρησε ο π. Σεραφείμ Δημητρίου, προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγ. Μαρίνας Ηλιουπόλεως. «Εγώ κοινωνούσα όσους ήρθαν και το ζήτησαν.
Λειτούργησα κανονικά σε αυλές και σαλόνια. Αν θέλουν, ας με συλλάβουν!» λέει ο «επαναστάτης» ιερέας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα πληρώσει σύντομα πολύ ακριβά αυτά που έκανε και την απαξίωση που έδειξε απέναντι στον πιστό λαό. Λάβρος κατά Χαρδαλιά.

ΑΝ ΟΜΩΣ ΖΟΥΣΕ ο μακαριστός Χριστόδουλος, θα είχαμε την ίδια εξέλιξη; Ο μαχητικός αρχιμανδρίτης απαντά: «Δεν γνωρίζω αν θα είχαμε αυτή την εξέλιξη. Πάντως είμαι σίγουρος πως δεν είναι εδώ για να έχουμε τέτοιες εξελίξεις.
Η φωνή του, από ψηφιακούς δίσκους, ήταν αυτή που γλύκανε την πίκρα του άδειου μας ναού τη Μεγάλη Εβδομάδα και ακόμα το κάνει. Την Παρασκευή του Λαζάρου τον επισκέφτηκα στον τόπο της ανάπαυσής του και τα είπαμε ένα χεράκι. Ήταν η μέρα μνήμης του προκατόχου του, Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, εκείνου που ήξερε να βάζει τα πράγματα στη θέση τους για το καλό της Εκκλησίας.
Πέρασαν στην Ιστορία για τον αγώνα τους κόντρα σε κάθε εξουσία, όταν αυτή γινόταν επικίνδυνη. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Εξωτερικές πιέσεις μεγαλύτερες και διαφορετικές υπάρχουν. Βέβαια, όταν τις αρχές σου τις έχεις κορόνα στο κεφάλι σου, τότε δεν φοβάσαι για το κεφάλι σου».
Ολόκληρη την συνέντευξη μπορείτε να την διαβάστε στην εφημερίδα "Ορθόδοξη ΑΛΗΘΕΙΑ" που κυκλοφορεί στα περίπτερα.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηλιούπολη: Το πρόγραμμα εορτασμού στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής.

Γυναικεία υποψηφιότητα έκπληξη απέναντι στο φαβορί για την προεδρεία της ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης;

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Δένδιας στον Ι.Ν.Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως(ΦΩΤΟ - VIDEO).