Σας ευχαριστούμε πανοσολογιώτατε



Σας ευχαριστούμε πανοσολογιώτατε.


Ευλογία για την γειτονιά μας η χθεσινή συμβολική και ιδιαίτερη περιφορά του επιταφίου που πραγματοποίησε ο παπα Σεραφείμ, ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. 

Με την βοήθεια δύο πιστών ο ένας κρατούσε τον ξύλινο σταυρό και διατηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας ο παπα Σεραφείμ απέδειξε ότι υπάρχουν ιδανικές λύσεις για κάθε πρόβλημα ενώ ταυτόχρονα τίμησε για άλλη μια φορά με έργα το ράσο του ιερέα.

Περπατώντας σε ολόκληρη την Ενορία, δεν πρόλαβε ένα δύο σημεία, μετέφερε στην πλάτη του  τον  επιτάφιο Επί του τάφου και ψέλνοντας "Η Ζωή Εν Τάφω"  έδωσε την δυνατότητα στους πιστούς της Ενορίας σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης να προσευχηθούν για τα θεία πάθη σε μια ιδιαίτερη κατάσταση λόγω των εκτάκτων μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού.

Για πρώτη φορά ο υπογράφων, λόγω της συναισθηματικής φόρτισης δεν βρήκε τη δύναμη να σηκώσει το φωτογραφικό φακό για να αποθανατίσει τις στιγμές κατάνυξης και συγκίνησης των συμπολιτών μας... Δεκάδες τα μηνύματα των γειτόνων και των συμπολιτών...  Πολλά και τα συμπεράσματα... Τα οποία θα μας απασχολήσουν σε επόμενες αναρτήσεις...

Καλή Ανάσταση παπα Σεραφείμ.






Σχόλια

  1. Μπράβο Πάτερ Σεραφείμ Δημήτριε που έκανες την περιφορά του Επιταφίου σε όλην την Ενορία της Αγίας Μαρίνας.

    Ευχαριστώ τους Αγιαμαρινότες που μείνανε σπίτι τους και παρακολουθήσανε την Περιφορά του Επιταφίου από τα μπαλκόνια τους.

    Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηλιούπολη: Το πρόγραμμα εορτασμού στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής.

Γυναικεία υποψηφιότητα έκπληξη απέναντι στο φαβορί για την προεδρεία της ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης;

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Δένδιας στον Ι.Ν.Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως(ΦΩΤΟ - VIDEO).