Οι ευχές του πρώην Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Βασίλη Βαλασόπουλου.




Αγαπητοί μου συμπολίτες, Ηλιουπολίτες και Ηλιουπολίτισες,

Μετά από τη δεκαετή οικονομική κρίση, ζούμε μία άλλη σκληρή περιπέτεια, η οποία αυτή τη φορά έχει παγκόσμιες διαστάσεις και πλήττει ευθέως την υγεία και τη ζωή χιλιάδων συνανθρώπων μας σε κάθε γωνιά της γης, ενώ παράλληλα προκαλεί και μεγάλα οικονομικά προβλήματα στη χώρα μας, και στο μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, με αρνητικό αντίκτυπο σε όλους μας.

Σ’ αυτές τις στιγμές αναδεικνύονται οι μεγάλες αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευαισθησίας, που αποτέλεσαν τον πυρήνα των πολιτικών και των προσπαθειών μας κατά την οκταετή διοίκηση του Δήμου από την παράταξή μας.

Ευτυχώς ως πολιτεία και ως κοινωνία διαχειριστήκαμε μέχρι τώρα αυτή τη νέα ξαφνική κρίση με ανθρώπινη ευαισθησία, ομοψυχία, συμπόρευση, σύνεση και με αποτελεσματικότητα. Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι να κερδίσουμε οριστικά τη μάχη ενάντια στη μεγάλη απειλή, αλλά και να επιτύχουμε την επαναφορά της καθημερινής μας ζωής στην κανονικότητα.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα ο Δήμος μας μπορεί και πρέπει να συνεισφέρει περισσότερα στην αντιμετώπιση αυτής της καταιγίδας. Μπροστά σε αυτό το πρωτοφανές τσουνάμι απαιτούνται πρωτοβουλίες που θα υπερβαίνουν τα συνηθισμένα, για ισχυρή στήριξη όλων εκείνων που το έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα των αδύναμων, ευάλωτων και πληττόμενων συμπολιτών μας, για πλήρη υποστήριξη όσων έχουν μεγάλη οικονομική ανάγκη και όσων τυχόν εμφανίσουν ελαφρά συμπτώματα και παραμένουν σπίτι, για συμβολή στον έλεγχο της απαραίτητης κοινωνικής αποστασιοποίησης για τη μη μετάδοση του ιού, για ενίσχυση της καθαριότητας και της απολύμανσης των Δημόσιων χώρων, για υποστήριξη των μαθητών στην τηλεεκπαίδευση, αλλά και για ισχυρή προστασία των εργαζομένων του Δήμου μας που δίνουν καθημερινές μάχες για να μας προσφέρουν τις υπηρεσίες που έχει ανάγκη η πόλη.

Το δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που οικοδομήσαμε αποτελεί ισχυρό πυλώνα προκειμένου να υπάρχει έμπρακτη συμπαράσταση και κοινωνική στήριξη στους χειμαζόμενους συμπολίτες μας. Και στην επόμενη μέρα θα πρέπει να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς τα σημαντικά έργα, δράσεις και οι παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η πόλη μας.

Εύχομαι με την ευκαιρία των εορτών του ΠΑΣΧΑ σε όλους υγεία και δύναμη, και γρήγορα να βγούμε νικητές και πιο δυνατοί και από αυτή τη δοκιμασία.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
Βασίλης Βαλασόπουλος


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηλιούπολη: Το πρόγραμμα εορτασμού στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής.

Γυναικεία υποψηφιότητα έκπληξη απέναντι στο φαβορί για την προεδρεία της ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης;

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Δένδιας στον Ι.Ν.Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως(ΦΩΤΟ - VIDEO).