Η λαϊκή αγορά της Ηλιούπολης(04.04.2020).



Η λαϊκή αγορά της Ηλιούπολης(04.04.2020).

Βρεθήκαμε και σήμερα για τις απαραίτητες αγορές ειδών βασικής διατροφής στην λαϊκή αγορά της Ηλιούπολης γύρω στις 11.00π.μ.-12.00.

Βρεθήκαμε μάλιστα συμπτωματικά μπροστά και σε μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των κ.κ. Παντελή Μόσχου, προέδρου παραγωγών πωλητών της λαϊκής και προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, Χρήστου Μουλά, προέδρου επαγγελματιών πωλητών της λαϊκής και των αντιδημάρχων Δήμου Ηλιούπολης κ.κ. Γιάννη Αντζινά και Κωνσταντίνου Σεφτελή (σχετική φωτογραφία στο άρθρο του blog ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ).

Η άποψη της στήλης μας για την εικόνα της λαϊκής αγοράς την συγκεκριμένη χρονική στιγμή:

-Tήρηση των όρων που έχουν επιβληθεί από την Κυβέρνηση για την λειτουργία των λαϊκών αγορών λόγω της περιόδου της πανδημίας με πρωτοβουλία των πωλητών και χωρίς την απαραίτητη βοήθεια από την εποπτεύουσα αρχή

-Η προσέλευση των πωλητών δεν κάλυψε τον αριθμό των θέσεων που είχαν διαγραμμιστεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα όρια

-Στην αναμπουμπούλα της πανδημίας βρήκαν την ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν όσοι για χρόνια διαμαρτύρονται επειδή δεν θέλουν την λειτουργία της λαϊκής αγοράς στο συγκεκριμένο δρόμο.

-Για άλλη μια εβδομάδα η λαϊκή αγορά λειτούργησε χωρίς τους παραγωγούς πωλητές εκτός της Περιφερείας Αττικής με τους εβδομαδιαίους επισκέπτες της αγοράς να βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματά.  

Υπενθυμίζοντας ότι οι λαϊκές αγορές ιδρύθηκαν και λειτουργούν στην χώρα από το 1929 στην αρχή, για χρόνια, μόνο με παραγωγούς παρακολουθούμε με ενδιαφέρον, σιωπηρά, τα συμβαίνοντα στον χώρο αυτό.

Η πανδημία θα περάσει. Με τις λαϊκές αγορές τι θα γίνει;  





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηλιούπολη: Το πρόγραμμα εορτασμού στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής.

Γυναικεία υποψηφιότητα έκπληξη απέναντι στο φαβορί για την προεδρεία της ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης;

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Δένδιας στον Ι.Ν.Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως(ΦΩΤΟ - VIDEO).