Δημήτρης Ασβεστάς - "ΗΛΙΟΥ-Πόλις, ανθρώπινη πόλη": Πάτε να στήσετε μηχανισμό εκλογικής πελατείας.




Δημήτρης Ασβεστάς - "ΗΛΙΟΥ-Πόλις, ανθρώπινη πόλη": Πάτε να στήσετε μηχανισμό εκλογικής πελατείας.

Ύστερα από δύο μήνες αποφάσισαν οι αρμόδιοι στον Δήμο Ηλιούπολης να αναρτήσουν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ  την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης βλέπε εδώ: https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A58%CE%A0%CE%A9%CE%A1%CE%A5-23%CE%97?inline=true  για το θέμα "Εξέταση αιτημάτων για την διοργάνωση της «Αγοράς Καταναλωτών στο Δήμο Ηλιούπολης»".

...Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ», κ. Ασβεστάς, ο οποίος είπε τα εξής: 

"Λοιπόν, στο προηγούμενο Συμβούλιο που ασχοληθήκαμε με αυτό το θέμα, εμείς είχαμε κάνει την εξής τοποθέτηση. 

Ποια ήταν αυτή; 

Πρώτον, ότι αυτή η αγορά έχει λόγο ύπαρξης μόνο εάν μπει σε μια νέα λογική, σε μια νέα βάση. 
Ποια είναι αυτή η βάση; 
Να μπορούν μέσα σε αυτή την αγορά να υπάρχουν φτηνά προϊόντα, πρώτον και κατά δεύτερον, να υπάρχουν παραγωγοί ή μικροπαραγωγοί οι οποίοι δεν μπορούν να μπουν ούτε στις λαϊκές αγορές, ούτε στα super markets. Αυτό ήταν το θέμα που θέσαμε.

Δεύτερον. Είχαμε πει τότε ότι αυτή η αγορά όπως λειτουργούσε στην Ηλιούπολη τα προηγούμενα χρόνια, ήταν ένας μηχανισμός ψηφοθηρικός απέναντι στην τότε Δημοτική Αρχή. 
Ξεκάθαρα πράγματα και είχα πει και συγκεκριμένα ονόματα και πώς λειτουργούσε. Πώς έπαιρναν τις παραγγελίες στο Γραφείο του υπεύθυνου Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής. Έπαιρνε τηλέφωνο ο πολίτης, αυτοί που παίρνουν σήμερα τηλέφωνο και ζητούν, είναι τα ίδια άτομα, οι οποίοι έπαιρναν και έλεγαν ότι θέλω ένα κιλό φέτα. Το έγραφαν στο χαρτί και μετά είχαν αναπτύξει την σχέση της ψηφοθηρίας και της εκλογικής πελατείας. 
Αυτό έκαναν, η εκλογική πελατεία. 

Σήμερα εμείς δηλαδή είμαστε ενάντια σε αυτή την υπόθεση, είναι ξεκάθαρο και κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας εδώ πέρα τώρα, ότι πάτε να στήσετε αυτό τον μηχανισμό, έναν ίδιο μηχανισμό. Λοιπόν, εμείς είμαστε απέναντι σε αυτή την λογική, δεν συμφωνούμε και θα το καταψηφίσουμε.". 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηλιούπολη: Το πρόγραμμα εορτασμού στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής.

Γυναικεία υποψηφιότητα έκπληξη απέναντι στο φαβορί για την προεδρεία της ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης;

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Δένδιας στον Ι.Ν.Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως(ΦΩΤΟ - VIDEO).