Αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η Απόφαση του Δ.Σ. του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. που δεν περιλαμβάνει πλέον την ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ στον Δημοτικό Κινηματογράφο Ηλιούπολης "Μελίνα Μερκούρη" των ΑΤΟΜΩΝ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ.



Αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ βλέπε εδώ: https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%9B%CE%A0%CE%99%CE%9F%CE%9B02-52%CE%A8?inline=true η Απόφαση 15/2020  του Δ.Σ. του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.  για το θέμα: "Συζήτηση και λήψη απόφασης για τον προγραμματισμό λειτουργίας του Δημοτικού Κινηματογράφου «Μελίνα Μερκούρη»".

Καταψήφισαν σύμφωνα με την Απόφαση που αναρτήθηκε την εισήγηση του Προέδρου του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. κ. Δημητρίου Πανταζόπουλου οι εκπρόσωποι των δημοτικών συνδυασμών κ.κ. Μαρία Μπάστα - "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ" και Γαβριήλ Αραμπατζής - "Η Πόλη που θέλω".

Σημειώνεται ότι στην φετινή Απόφαση ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ στον Δημοτικό Κινηματογράφο Ηλιούπολης "Μελίνα Μερκούρη" ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ γεγονός που έχει  δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις.


Σύμφωνα λοιπόν με την Απόφαση που αναρτήθηκε: "Ο Πρόεδρος, κος Δημήτρης Πανταζόπουλος, εισηγούμενος το 15ο θέμα της ημερήσιας διάταξης έθεσε υπόψη των μελών του Δ.Σ. τα παρακάτω: 

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Μελίνα Μερκούρη», όπως κάθε χρόνο, θα λειτουργήσει καθημερινά, από τις αρχές Ιουνίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου 2020. 

Οι ώρες προβολών θα είναι 9 μ.μ. η πρώτη προβολή και 11 μ.μ. η δεύτερη προβολή, μέχρι τις 15 Αυγούστου. Από τις 16 Αυγούστου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, η πρώτη προβολή θα πραγματοποιείται στις 8.30 μ.μ. και η δεύτερη στις 10.30 μ.μ. 

Αν η διάρκεια μίας ταινίας υπερβαίνει τα 120 λεπτά, θα διαφοροποιείται η ώρα έναρξης της β’ προβολής. 

Αν μία ταινία είναι πολύ μεγάλης διάρκειας, θα γίνεται μόνο μία προβολή. 

Η προβολή παιδικής-εφηβικής ταινίας θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στην α’ προβολή. 

Τις υπόλοιπες μέρες θα προβάλλονται δύο ταινίες για ενήλικες, η μία την Πέμπτη και την Παρασκευή και η άλλη το Σάββατο και την Κυριακή. 

Η ταινία του Σαββατοκύριακου θα προβάλλεται και τη Δευτέρα και την Τρίτη, στη β’ προβολή, μετά την παιδική ταινία. Με στόχο τον άρτιο προγραμματισμό της λειτουργίας του Κινηματογράφου και τη διευκόλυνση της πρόσβασης όλων των πολιτών, εισηγούμαι:

Α) Την παραχώρηση του Δημοτικού Κινηματογράφου κάθε Τετάρτη, για το ανωτέρω διάστημα, στην Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, η οποία θα έχει και την αποκλειστική ευθύνη για τη λειτουργία του σινεμά, για την έκδοση-είσπραξη εισιτηρίων και για το πρόγραμμα προβολών εκείνη την ημέρα. 

Β) Τη συνέχιση της κοινωνικής πολιτικής του Ν.Π., υιοθετώντας ως αντίτιμο εισόδου έξι ευρώ (6,00 €) το κανονικό εισιτήριο και τρία ευρώ (3,00€) το μειωμένο. 

Σε περίπτωση νέας αύξησης των φόρων, η τιμή των εισιτηρίων θα αναπροσαρμοστεί ανάλογα, με στρογγυλοποίηση ποσού. 

Στην κατηγορία των τριών ευρώ (3,00€), δηλαδή του μειωμένου εισιτηρίου, προτείνεται να συμπεριληφθούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως παιδιά-έφηβοι (έως 18 ετών), πολύτεκνοι (προσκομίζεται κάρτα πολυτεκνίας), φοιτητές- σπουδαστές ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ και άλλων σχολών εσωτερικού και εξωτερικού (προσκομίζεται φοιτητική ταυτότητα), άνεργοι (προσκομίζεται κάρτα ανεργίας), στρατιώτες (προσκομίζεται στρατιωτική ταυτότητα) και άτομα άνω των 65 ετών (προσκομίζεται αστυνομική ταυτότητα). 

Για τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω (προσκομίζεται κάρτα Α.Μ.Ε.Α.) προτείνεται η είσοδος να είναι ελεύθερη καθώς και ο συνοδός τους. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη - τις διατάξεις του άρθρου 240 του ν.3463/2006(Δ.Κ.Κ.), του άρθρου 69 του Ν. 3852/2010 - την εισήγηση του Προέδρου 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 

(μειοψηφούντων των: Μαρία Μπάστα και Γαβριήλ Αραμπατζή) 

Εγκρίνει την τον προγραμματισμό λειτουργίας του Δημοτικού Κινηματογράφου «Μελίνα Μερκούρη», όπως αναλυτικά αποτυπώνεται στο σκεπτικό της παρούσας απόφασης. 
Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 15/2020 και είναι αναρτητέα στο διαδίκτυο.".  



Σχόλια

  1. Ο ΠΑΟΔΗΛ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΟΝ ΘΕΡΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ.

    ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΜΩΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ,ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 1000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΤΟΜΩΝ, ΓΙΑ 100 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ .

    ΣΑΝ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΥΡΤΑ "ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ", ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ.

    ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΥΝΕΠΕΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΟΔΗΛ , ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΛΥΤΑ.

    ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

    ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ.

    Υ.Γ ΑΝ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ , ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηλιούπολη: Το πρόγραμμα εορτασμού στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής.

Γυναικεία υποψηφιότητα έκπληξη απέναντι στο φαβορί για την προεδρεία της ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης;

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Δένδιας στον Ι.Ν.Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως(ΦΩΤΟ - VIDEO).