Ο Συμπαραστάτης Του Δημότη Και Της Επιχείρισης Δεν Φωτογραφίζεται Με Προκηρύξεις.



Ο Συμπαραστάτης Του Δημότη Και Της Επιχείρησης Δεν Φωτογραφίζεται Με Προκηρύξεις. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει για τους υποψηφίους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους. 

Ως προς το αξίωμα του Συμπαραστάτη ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο αρ.14 του ν.3852/2010 ως ισχύει.

Ως προς την καταστατική θέση και τις ευθύνες του συμπαραστάτη και της επιχείρησης ισχύουν οι σχετικές διατάξεις για τους δημοτικούς συμβούλους.

Στους Δήμους άνω των 20.000 κατοίκων, καθώς και στους νησιωτικούς Δήμους (ανεξαρτήτως πληθυσμού), με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επιλέγεται, κατόπιν Προκήρυξης που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Δήμου, «πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας», ως Συμπαραστάτης.

Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθεται στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής.

Επιλέγεται με απόφαση, η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των 3/5 των παρόντων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν δεν επιτευχθεί η επιλογή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται κατά την ίδια ή μεταγενέστερη συνεδρίαση με την ίδια πλειοψηφία.

Ο Συμπαραστάτης Του Δημότη Και Της Επιχείρησης Δεν Φωτογραφίζεται Με Προκηρύξεις. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει για τους υποψηφίους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους. 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση σε αναμονή...

ΥΓ: Στην φωτογραφία εξωφύλλου ο κ. Γαβριήλ Αραμπατζής, πρώην Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Ηλιούπολης.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηλιούπολη: Το πρόγραμμα εορτασμού στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής.

Γυναικεία υποψηφιότητα έκπληξη απέναντι στο φαβορί για την προεδρεία της ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης;

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Δένδιας στον Ι.Ν.Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως(ΦΩΤΟ - VIDEO).