Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως: Ένα μικρό θαύμα.



Την επομένη των Χριστουγέννων, σε κάποια μέρη της Ελλάδος γιορτάζουν τους Μανώληδες.
Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού μας, αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, την 26η Δεκεμβρίου 2019, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας επί τη «Συνάξη της Θεοτόκου» προσκάλεσε κάποιους από τους συνεργάτες του ναού και μαζί και με τον αρχιμανδρίτη Ευσέβιο Μεάντζια, να μεταβούν στο κοιμητήριο Ηλιουπόλεως για να τελέσουν επιμνημόσυνη δέηση προ του μνήματος του πρωτοπρεσβυτέρου Εμμανουήλ Βασιλάκη, παλαιού εφημερίου στο ναό της Αγίας Μαρίνης. 
Οργανώθηκαν δύο ομάδες και θα χρησιμοποιούσαν δύο αυτοκίνητα, για να φτάσουν στο κοιμητήριο. Το πρώτο έφυγε και για το δεύτερο προέκυψαν δύο καθυστερήσεις. Tο αποτέλεσμα ήταν το θαύμα που ακολούθησε.


Ενώ έφτασαν στο κοιμητήριο οι αρχιμανδρίτες Σεραφείμ και Ευσέβιος για να αρχίσουν το τρισάγιο, ο ιερεύς παρακάλεσε τον διάκονο Δημήτριο – νεωκόρο του κοιμητηρίου, να μεταβεί στο ναό της Αναστάσεως και να φέρει ένα αγιασματάριο, για να διαβαστεί η σχετική συγχωρητική ευχή για ιερείς. «Εμείς θα ξεκινήσουμε και εσύ έλα». Και ενώ γυρίζει ο διάκονος να μεταβεί προς το ναό τον ακούνε να λέει: «περιμένετε, περιμένετε, έρχεται ο γαμπρός του» Σε λίγα λεπτά χωρίς να υπάρχει καμία προσυνεννόηση οι δύο θυγατέρες του μακαριστού πατρός Εμμανουήλ και ο γαμπρός του βρισκόταν μαζί με τους ενορίτες και τους ιερείς προ του μνήματος των πρωτοπρεσβυτέρου Εμμανουήλ και πρεσβυτέρας Αικατερίνης, οι οποίοι έφυγαν από αυτή τη ζωή τον παριππεύοντα χρόνο.
Τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και από όλους καταγράφηκε το συμβάν ως θεία επέμβαση ώστε να συναντηθεί η εκκλησιαστική οικογένεια του πατρός Εμμανουήλ με την φυσική και να προσευχηθούν μαζί για την ανάπαυση του, αλλά και της πρεσβυτέρας που συμπλήρωνει κατ΄αυτάς εννέα μήνες από της κοιμήσεως της.
Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηλιούπολη: Το πρόγραμμα εορτασμού στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής.

Γυναικεία υποψηφιότητα έκπληξη απέναντι στο φαβορί για την προεδρεία της ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης;

Η Ηλιουπολίτισσα περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Κουρή ορίστηκε θεσμική Αντιπερειφερειάρχης για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.