Ψήφισμα για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον συνδυασμό "Η Πόλη που θέλω" - Γαβριήλ Αραμπατζής.



Ψήφισμα με αφορμή την κεραία κινητής τηλεφωνίας επί της οδού Αλεξ. Παναγούλη 22 θα φέρει ο δημοτικός συνδυασμός "Η Πόλη που θέλω" - επικεφαλής Γαβριήλ Αραμπατζής στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Ηλιούπολης ζητώντας παράλληλα μέτρα για την απαγόρευση εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, δημοτικά στάδια, νοσοκομεία, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους συνάθροισης.



ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων των αστικών κέντρων.
Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, τοποθετούν τις κεραίες τους δίπλα σε σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικές χαρές, εκκλησιές και σπίτια, τις κρύβουν επιμελώς μεταμφιέζοντάς, σε θερμοσίφωνες, φυτά, καμινάδες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ


Την άμεση απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται επί της οδού Αλεξ. Παναγούλη 22 στην Ηλιούπολη.
Η κεραία βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή μόλις λίγα μέτρα από το 3ο Νηπιαγωγείο και 3ο Δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης, από την παιδική χαρά στο άλσος Κριάρη, στο οποίο παίζουν παιδιά, κοντά στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στο ΚΑΠΗ και προκαλεί ανησυχία σε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φορείς και κατοίκους της γειτονιάς.

Να γίνει έλεγχος από τις υπηρεσίες του Δήμου για το εάν έχει τοποθετηθεί νόμιμα και να συνδράμει η νομική υπηρεσία του Δήμου μας με την εμπειρία της για τη διακοπή λειτουργίας της εν λόγω κεραίας.


Να διερευνηθούν περιπτώσεις και άλλων κεραιών που βρίσκονται κοντά σε σχολεία, καθώς και το σύνολο των κεραιών που λειτουργούν στα κρυφά με καμουφλάζ εξαπάτησης.


Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εταιρειών τηλεφωνίας, προτάσσοντας την προστασία της δημόσιας υγείας.



Σχόλια

  1. Άλλη μία ευχάριστη έκπληξη από κάποιον που δεν υπολόγιζαν ότι θα "ενοχλούσε" με τις παρεμβάσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηλιούπολη: Το πρόγραμμα εορτασμού στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής.

Γυναικεία υποψηφιότητα έκπληξη απέναντι στο φαβορί για την προεδρεία της ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης;

Η Ηλιουπολίτισσα περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Κουρή ορίστηκε θεσμική Αντιπερειφερειάρχης για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.