ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνέντευξη του νέου Αντιδημάρχου Διοίκησης και Εξυπηρέτησης του Δημότη κ. Απόστολου Στασινόπουλου στους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ.



Ποιες είναι οι αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου Διοίκησης και Εξυπηρέτησης του Δημότη και ποιες οι πρώτες σας ενέργειες;

Θα ήθελα αρχικά να σας ευχαριστήσω για την δυνατότητα που μου δίνετε να δώσω απαντήσεις σε μερικά καίρια ζητήματα, καθώς και να σας συγχαρώ για την εξαιρετικά σημαντική και με διάρκεια εργασία σας στην ενημέρωση των πολιτών της Ηλιούπολης και στην παρακολούθηση του έργου κάθε δημοτικής αρχής. 


Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και εξυπηρέτησης του Δημότη έχει την αρμοδιότητα λειτουργίας της Διεύθυνσης Διοίκησης, Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού και Διαφάνειας καθώς και όλων των αρμόδιων υπηρεσιών που υπάγονται σε αυτές, σε συνδυασμό με τη λειτουργία της Διεύθυνσης Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών. 
Συνεπώς είναι αρμόδιος για το συνολικό συντονισμό και την υλοποίηση των αιτημάτων των πολιτών, όπως επίσης μεριμνά για τα θέματα ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων.  
Προΐσταται  των αυτοτελών τμημάτων Πολιτισμού-Αθλητισμού- Νέας Γενιάς και εξυπηρέτησης του δημότη, της Δημοτικής Αστυνομίας και φροντίζει για τα αδέσποτα ζώα.  

Άμεσοι στόχοι  μας είναι η αναβάθμιση του ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας, η πλήρης προστασία των εργαζομένων σε ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας, και η διαμόρφωση ενός πλαισίου άμεσης καταγραφής και εξυπηρέτησης των αιτημάτων των πολιτών. 

Στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων, επιχειρούμε έναν μόνιμο και διαρκή συντονισμό Δήμου, κτηνιάτρων και ζωοφιλικής ένωσης με σκοπό την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των περιστατικών.

Η συμμετοχή σας στην Διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης ως Αντιδημάρχου Διοίκησης και Εξυπηρέτησης του Δημότη ξάφνιασε πολλούς. Τι απαντάτε σε όσους συνδέοντας  την με προεκλογική σας συνέντευξη  και όσα είχατε πει για τον σημερινό Δήμαρχο έσπευσαν να σας κατηγορήσουν για ανακολουθία; 

Νομίζω πως δεν πρόκειται για κάποια ανακολουθία, ειδικά από τη στιγμή που υπήρξαν αρκετές δημόσιες τοποθετήσεις. 
Όμως ας είμαστε ακριβείς. Πράγματι, μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Χατζηδάκη και των δημοτικών συμβούλων από την παράταξη Πρώτα η Ηλιούπολη τοποθετηθήκαμε δημόσια ζητώντας κάποιες εξηγήσεις σχετικά με τις κατηγορίες που είχαν αποδοθεί στην προηγούμενη δημοτική αρχή για έκνομες ενέργειες. Είναι κοινή διαπίστωση πλέον, πως ο προηγούμενος δήμαρχος υπήρξε ο πιο αυταρχικός και συνάμα συγκεντρωτικός των τελευταίων ετών. Θέσαμε κάποιες εύλογες απορίες σχετικά με το προηγούμενο καθεστώς. Γνωρίζουμε πως η υπόθεση έχει πάρει ήδη τον δρόμο της δικαστικής οδού.


Ο νυν δήμαρχος, Γ. Χατζηδάκης μαζί με τους ανεξάρτητους  δημοτικούς συμβούλους δημιούργησαν μια νέα παράταξη που επέδειξε ένα εξαιρετικά διαφορετικό πολιτικό ήθος και συμπεριφορά. 

Ανέδειξε τη λογική των συνεργασιών και μάλιστα με ανθρώπους και δυνάμεις που και εμείς στο παρελθόν βρεθήκαμε σε δημόσιες συζητήσεις για τα ζητήματα της πόλης, ενώ κατάφερε να ανοίξει μαζικότερα στην κοινωνία της Ηλιούπολης ζητήματα διαφάνειας και δημοκρατίας.  
Ήδη κατά την προεκλογική περίοδο, η παράταξη Ηλιούπ-ολοι Μαζί, έδειξε τις διαθέσεις της  για συνεργασίες με άλλες δυνάμεις στα πλαίσια της απλής αναλογικής, κάτι το οποίο και εμείς διατυπώσαμε με σθένος από την αρχή.

Η διάθεση αυτή επικυρώθηκε με ουσιαστικές πράξεις και μετεκλογικά, με το άνοιγμα του Κ. Χατζηδάκη σε άλλες παρατάξεις, ως ένα σημαντικό πρώτο βήμα στην διαμόρφωση ενός διαφορετικού πολιτικού πολιτισμού, με αποτέλεσμα την συμμετοχή μας στη διοίκηση.  
Όπως ανέφερα πρόσφατα, αυτή η πρωτοβουλία της νέας δημοτικής αρχής και η συμπόρευση η δική μας, δίνει ένα απτό και ουσιαστικό νόημα στην απλή αναλογική και εκτιμώ πως τουλάχιστον  όσοι υπερασπιστήκαμε προεκλογικά, το νέο νόμο που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση, πρέπει να το αποδείξουμε και στην πράξη. 

Πολύς λόγος και εύκολη αρνητική κριτική για τις έμμισθες θέσεις των εκλεγμένων στους Δήμους. Ποια είναι η άποψή σας ως εμμίσθου πλέον Αντιδημάρχου; Ο Απoστόλης Στασινόπουλος θα δεχθεί να λαμβάνει τον μισθό του Αντιδημάρχου; 


Σας ευχαριστώ που μου κάνετε αυτή την ερώτηση δίνοντας μου την ευκαιρία να κάνω ξεκάθαρα μερικά πράγματα. 

Ξέρετε, δεν είμαι γόνος οικογένειας αρίστων ούτε μόνιμος ιδιοκτήτης της εξουσίας ή κάποιας διοικητικής θέσης. 

Αντιθέτως, βρέθηκα αυτή τη στιγμή στη θέση του Αντιδημάρχου, αφότου εξελέγην στο νέο δημοτικό συμβούλιο της πόλης  για να υπηρετήσω τους δημότες της Ηλιούπολης γνωρίζοντας πολύ καλά πόσο παροδική είναι οποιαδήποτε θέση και αξίωμα. 

Βρίσκω εξαιρετικά υποκριτικό, φωνές που θεωρούν πως τους ανήκει δικαιωματικά η νομή της εξουσίας και οι έμμισθες θέσεις να καταφεύγουν σε αυτή την ρητορική. Άλλωστε, δεν είδα και σε κανένα προεκλογικό πρόγραμμα καμίας παράταξης κάποια δέσμευση για άρνηση των έμμισθων σχέσεων στη διοίκηση του Δήμου. 

Θέλω να δηλώσω εδώ, επί τη ευκαιρία, πως μέρος του μισθού μου θα πηγαίνει στους Συνεργούς με την Ηλιούπολη για κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.  

Αισθάνομαι βαθιά ευθύνη για τον ρόλο που μου έχει ανατεθεί και θα καταβάλω τα μέγιστα από την πλευρά μου και των Συνεργών με την Ηλιούπολη, μαζί με τη νέα δημοτική αρχή και το νυν δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη για να αλλάξουμε την πόλη προς το καλύτερο.


Ποιος είναι ο Αποστόλης Στασινόπουλος;

Ο Αποστόλης Στασινόπουλος γεννήθηκε το 1993 στην Ηλιούπολη, όπου μεγάλωσε και διαμένει. Αποφοίτησε από το 2ο ΓΕΛ Ηλιούπολης το 2011.

Έχει σπουδάσει Κοινωνικές Επιστήμες στο τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, συμμετέχοντας σε ερευνητικά προγράμματα και συνέδρια ως εισηγητής. Μιλάει δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γαλλικά.

Έχει ασχοληθεί από μικρή ηλικία με το ποδόσφαιρο ενώ έχει αγωνιστεί και σε επαγγελματικές κατηγορίες. 

Έχει αρθρογραφήσει συστηματικά σε έντυπα και διαδικτυακούς ιστότοπους, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην Αυγή. Έχει διατελέσει αρχισυντάκτης σε επιστημονικά περιοδικά. Ακόμα, έχει εργαστεί ως εκφωνητής και ραδιοφωνικός παραγωγός κατά την περίοδο 2016-2017.

Από τα μαθητικά του χρόνια έχει ενεργή ενασχόληση με τα κοινά της Ηλιούπολης και όχι μόνο, συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες και επιτροπές για την προστασία του περιβάλλοντος και την υπεράσπιση ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Το 2018 ανακοίνωσε την κάθοδο του στις δημοτικές εκλογές της Ηλιούπολης ως επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Συνεργοί με την Ηλιούπολη ενώ τον Μάιο του 2019 εξελέγη για πρώτη φορά, δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ηλιούπολης.

Από την 1η Σεπτέμβρη 2019, έχει αναλάβει καθήκοντα Αντιδημάρχου Διοίκησης και Εξυπηρέτησης του Δημότη.

Επικοινωνούμε με τον Αντιδημάρχου Διοίκησης και Εξυπηρέτησης του Δημότη: astasinop@ilioupoli.gr



Σχόλια

  1. Φέρελπις ο Αποστόλης, συγκροτημένος κι ωριμότερος της ηλικίας του, ένεκα ποικίλων ουσιαστικών ενδιαφερόντων, πλούσιας νεανικής δράσης, με τόλμη και ικανότητα έγκαιρης λήψης αποφάσεων.
    Εύχομαί σου ολόψυχα συνάδελφε, 🐦✨ Καλή αφιέρωση σ' εμπνευσμένη θητεία! 🥀🇬🇷 και, να δώσεις πρόσθετο ουσιαστικό νόημα στο σύνθημα “τόπο στα νιάτα”!
    Καλορίζικος στην πολιτική σκηνή και τη δημοτική αρχή της ευλογημένης μας πόλης…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Δεν είμαι γόνος αρίστων........"
    Αγαπητέ φερέλπι Αποστόλη , η αριστεία δέν είναι ντροπή ούτε τίτλος ευγενείας.Δεν αντιλαμβάνομαι την παραπάνω αποστροφή του λόγου σου. Η αριστεία είναι μία διαρκής επιδίωξη για το καλύτερο , για το τέλειο. Αποτελεί τιμή να είναι κάποιος γόνος αρίστων. Δεν είναι ταξικός προσδιορισμός. Υπάρχουν τρανά παραδείγματα αριστείας σε λαϊκές οικογένειες βιοπαλεστών . Αν η αριστεία προκαλεί την αποστροφή σου θα σου επισημάνω το εξής:
    ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΟΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΡΕΣΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ , ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ.

    Υ.Γ Βολικός και αρεστός μπορείς να είσαι για κάποιους και για λίγο , άριστος και χρήσιμος μπορείς να είσαι για πάντα και για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηλιούπολη: Το πρόγραμμα εορτασμού στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής.

Γυναικεία υποψηφιότητα έκπληξη απέναντι στο φαβορί για την προεδρεία της ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης;

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Δένδιας στον Ι.Ν.Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως(ΦΩΤΟ - VIDEO).